KÖSZÖNTŐ

 

Kedves Látogató!

A 2014-es évben indult útjára az Európai Unió új programja az Erasmus+, mely az oktatásban szereplők számára nyújt lehetőségeket a továbbfejlődésre, a felzárkózásra, az új lehetőségek megismerésére. A program három területen kínál fejlesztést a résztvevők számára: 1) tanárok, oktatók és a szakképzésben tanuló diákok mobilitása, 2) iskolák és oktatási intézmények együttműködése, 3) szakpolitika és az ifjúságügy támogatása.

A Zrínyi Miklós Gimnázium a görög 1st High school of Pallini iskola koordinálásával kapcsolódott be az Erasmus+ programba, mely két évre szóló együttműködést alapoz meg a ’Youth of Europe Connect to a ” Right” Net’ témában. A projektünk a biztonságos Internethasználatot szeretné a gyerekek számára közelebb hozni, hiszen a téma sohasem volt még ennyire aktuális, mint napjainkban. Az információdömping, a korlátlan Internethasználat, a felhasználók szabadsága mind-mind hasznos jellemzői az online világnak, ám fontos, hogy a fiatalok tisztában legyenek annak veszélyeivel, az internetes zaklatás problémájával, valamint azzal, hogy milyen jogaik vannak a felhasználóknak vagy, hogy milyen szervekhez fordulhatnak, ha sérelem éri őket.

Az előttünk álló két év során tanulóink és tanáraink bolgár, lengyel, olasz, török, spanyol, román és görög iskolákkal fognak a témában együtt dolgozni: plakátokat és logót tervezni, előadásokat tartani, videókat készíteni és képregényeket rajzolni. Természetesen a workshopokban való részvétel mellett alkalom nyílik majd az adott országok megismerésére, ismerkedésre és élmények szerzésére is. Az élményeken és tudáson túl azonban fontos hozadéka még ennek a projektnek az, hogy a diákok közös nyelvként az angolt használják; megtanulják kifejezni magukat más és más élethelyzetekben és ennek segítségével fogják a barátságokat ápolni, ha majd a program lezárul.

Honlapunkon megtekinthetik diákjaink beszámolóit az egyes találkozókról, az általuk készített prezentációkat, valamint a fényképeket, melyek megpróbálják bemutatni azokat a pillanatokat, melyek meghatározó élményként valamennyi résztvevő számára emlékezetessé teszik az Erasmus+ programot.

A kétéves program összefoglalója, az elért eredmények és a partnerek beszámolói MEGTEKINTHETŐK ITT. >>