ZRÍNYISEK A TELEXNÉL


Média faktosaink Dávidné Békés Izabella szervezésében betekintést nyerhettek a Telex szerkesztőségébe. A Telex Akadémia a Telex oktatóközpontja, ahol különböző képzéseken és workshopokon lehet részt venni azoknak, akik érdeklődnek a média különböző területei iránt. A nap első felében Everling-Beke Noémi az Idea Alapítvány magyar-média szakos tanára tartott interaktív foglalkozást, amivel a diákok közelebb kerülhettek a média világához. Megismerkedhettek az információ- és hírfogyasztási szokásokkal, a hírérték- hírválogatás szempontjaival, azzal, hogy mit is csinál egy újságíró, a közlő szándéka szerinti információtípusokkal és a tény és vélemény elhatárolásával.

A délután folyamán egy szerkesztőséget imitálva, különböző szerepekben próbálhatták ki diákjaink hogyan is működik egy szerkesztőség. A workshop témája a fűtés volt. A csapatot 4 csoportra osztották. Minden csapat kapott egy Telexes mentort, aki az adott területen dolgozik. Voltak újságírók, akik interjút készítettek az utcán sétáló emberekkel az adott témával kapcsolatban, majd pedig egy cikket írtak az elhangzottakból Iván-Nagy Szilvia segítségével. Őket kísérték a fotósok, akik Huszti István közreműködésével megfelelő illusztrációkat és portrékat készítettek az interjúalanyokról, majd pedig ezeket meg is szerkesztették újságba illően. A videósok az utca emberével készítettek interjút, melyet videóra vettek, amiben Simor Dániel segített. A social csapat pedig Tiktok tartalmat gyártott a Telex csatornájára, ők Krajnyák Lucával dolgoztak együtt. A gyakorlatias modul után bemutatták a csapatok munkáját.

Fantasztikus hangulatban telt ez a program is. Sok mindent megtudhattak tanulóink egy internetes hírportál működéséről és kulisszatitkairól. A Tiktok videó felkerül a Telex oldalára, amit megjelenés után mi is megosztunk.

A csoportképet készítette: Huszti István a többi képet pedig Dávidné Békés Izabella

A cikket írta: Németh Boglárka 10.a


Egyéb híreink

  • MTA ALUMNI

    MTA ALUMNI

    Az MTA aktivitási versenyben (MTA kutatókkal kapcsolattartás, előadások szervezése és megtartása, dokumentáció) a Zrínyi az országos 3. helyet érte el, így az iskola 400.000.- Ft pénzjutalomban részesül. Az iskolák aktivitási versenyének nyertesei   Nyereményük egyenként 400 ezer forint, amelyet például szertár- vagy stúdióbővítésre, a tanórán kívüli foglalkozások anyagigényére, a fenntarthatóság támogatására vagy más, az oktatás…

  • NYÁRI ÜGYELET

    NYÁRI ÜGYELET

    Intézményünkben az alábbi napokon tartunk a nyár folyamán ügyeletet 9-13 óráig: július 10. július 24. augusztus 7. augusztus 21.

  • MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

    MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

    Karátsony Dávid (ELTE Természetföldrajzi Tanszék) Vulkánok, vulkánkatasztrófák 2024. június 11-én tartotta meg – nagy érdeklődés mellett – előadását Karátsony professzor úr. Iskolánkban már a második alkalom volt ez, mivel több évvel ezelőtt teltházas ismertetőt hallgattunk meg a vulkánokról, szintén professzor úr előadásában. Az előadó a tanulók gimnáziumi ismereteire támaszkodott a téma során. Diaképek segítségével magyarázta…