MAGYAR PARASPORT NAPJA


Iskolánk 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napjának szemléletformálás céljából létrehozott Lélekmozgató Programján vett részt. A nap folyamán közel 300 tanulónk tapasztalhatta meg, próbálhatta ki, hogy milyen úgy sportolni, ha nem tudja teljes mértékben használni egyik végtagját, vagy elveszti valamelyik érzékszervét. Ezzel a nappal szerettünk volna egy jó lehetőséget biztosítani tanítványainknak annak megtapasztalására, hogy a parasportolók mekkora küzdőszellemmel élik mindennapjaikat.

Azért is csatlakoztunk ehhez a programhoz, mert iskolánk életében fontos szerepet töltenek be a másik ember iránti érdeklődés és tisztelet, valamint a törekvés a sztereotípiák és az előítéletek leküzdésére. Szerettük volna felhívni diákjaink figyelmét a sport rehabilitációs értékére és embert formáló erejére is.

Tanulóink betekintést nyerhettek az ülőröplabda, a kerekesszékes tollaslabda, a kerekesszékes asztali tenisz, a kerekesszékes boccia és a kerekesszékes kosárlabda világába is. Építettünk egy akadálypályát is, melyet bekötött szemmel kellett teljesíteniük egy társ segítségével.

A mai nappal az volt a célunk, hogy az iskolánk növendékei egy kicsit jobban megismerjék a testi- és érzékszervi fogyatékossággal rendelkező emberek világát, szembesüljenek esetleges problémáikkal és hogy formáljunk kicsit a szemléletükön.

A programról készült fotók megtekinthetők itt. >>


Egyéb híreink

  • NYÁRI ÜGYELET

    NYÁRI ÜGYELET

    Intézményünkben az alábbi napokon tartunk a nyár folyamán ügyeletet 9-13 óráig: július 10. július 24. augusztus 7. augusztus 21.

  • MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

    MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

    Karátsony Dávid (ELTE Természetföldrajzi Tanszék) Vulkánok, vulkánkatasztrófák 2024. június 11-én tartotta meg – nagy érdeklődés mellett – előadását Karátsony professzor úr. Iskolánkban már a második alkalom volt ez, mivel több évvel ezelőtt teltházas ismertetőt hallgattunk meg a vulkánokról, szintén professzor úr előadásában. Az előadó a tanulók gimnáziumi ismereteire támaszkodott a téma során. Diaképek segítségével magyarázta…

  • VALÓSÁGOS ÉLMÉNY

    VALÓSÁGOS ÉLMÉNY

    Budapest Főváros Védelmi Bizottság szervezésében 2024.06.06-án megrendezésre került Budapesten az I. Hibrid Honvédelmi Verseny. A VR (virtuális valóság) eszközök és mozgáskövető kamerák alkalmazása átalakította az e-sport világát és a gamer székekből kimozdította a játékosokat. Ezúttal fizikai mozgás is járult a leküzdhető feladatokban. A honvédelmi képzés terén is nagy potenciál van a VR alkalmazásában. Ezek az…