XVII. KŐBÁNYAI HON- ÉS RENDVÉDELMI NAPOK


Augusztus 31-én és szeptember 1-jén került megrendezésre tizenhetedik alkalommal a Kőbányai Hon- és Rendvédelmi Napok kiállítás és bemutatkozó rendezvény. A Zrínyi Gimnázium az önkormányzat megtisztelő felkérésére lehetőséget kapott, hogy első ízben kiállítóként megjelenjen az eseményen, amely az intézmény népszerűsítése mellett a különböző rendvédelmi szervezetekkel történő kapcsolatépítésre is jó alkalmat teremtett.

A látogatók nagy többsége kisgyermekes család volt, a gyerekek örömmel próbálták ki az iskolánk sátra mellett kialakított akadálypályát és természetesen nem maradt el a jól megérdemelt cukorka a sikeres teljesítésért. Kiállításunkat megtisztelte Farkas Bertalan nyugállományú honvéd dandártábornok úr, Magyarország első (és mindeddig egyetlen) űrhajósa, illetve a Kínai Népköztársaság attaséja, aki szintén meglátogatta a rendezvényt.

Vasárnap Faragó Tibor tanár úr sportegyesületének tagjai a Zrínyi Gimnázium tanulóival karöltve látványos bemutató keretében mutatták be azokat az önvédelmi technikákat, amelyeket iskolánk önvédelmi képzés keretében tanít a tanulóknak.

A sikeres, ám (részben a rendkívüli meleg időjárás miatt is) fárasztó két nap során a szervezésben, lebonyolításban Soós Brigitta tanárnő, Szabó Anikó tanárnő, Szabóné Weisz Katalin tanárnő és Balázs László szakmai oktató vállalt oroszlánrészt, míg a bemutató előkészítését Kertész Gabriella igazgató-helyettes asszony és Faragó Tibor tanár úr végezte.

A kiállítás során aktívan működött közre és kiemelkedően segítette a pedagógusok munkáját a 10.B osztályból Hegyi Máté, Bogdán Tamás, Fekete Barbara, Dömötör Alexandra Dóra, Papp Nóra, Papolczi Zoé, a 12.B osztályból Balázs Kristóf.

Az önvédelmi bemutatón a Zrínyi Gimnáziumot képviselte Kakucska Bernadett a 12.d osztályból, Billédi Márton a 11.c osztályból, Szabó Dániel a 11.d osztályból, Sávos Barnabás és Bihari Bálint a 9.b osztályból.

Tanulóink megérdemlik a dicséretet, zrínyis diákhoz méltóan képviselték iskolánkat.

Végül, de nem utolsó sorban iskolánk nevében köszönöm Dániel Zoltánnak és a dr. Sztanek Endre Alapítvány munkatársainak a segítséget és támogatást.

(Fotóalbum a Facebookon)


Egyéb híreink

  • MUNKATÁRSAKAT KERESÜNK

    MUNKATÁRSAKAT KERESÜNK

    KELET-PESTI TANKERÜLETI KÖZPONT Budapest X. Kerületi Zrínyi Miklós Gimnázium pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében matematika (pályázati kiírás itt >>) szakos tanár munkakör betöltésére. Jelentkezés benyújtásának módja e-mailben Edényi László igazgató részére az igazgato@zmg.hu címre. Érdeklődni lehet Edényi László igazgatónál, a +36706200327-es telefonszámon.

  • ZRÍNYI ÖSZTÖNDÍJ 2024/2025. 1. FÉLÉV

    ZRÍNYI ÖSZTÖNDÍJ 2024/2025. 1. FÉLÉV

    A Sors Bona Alapítvány az idei tanévben is meghirdeti ösztöndíj-pályázatát. A pályázatokat egy pontrendszer alapján értékeljük az alábbiak szerint: Kizáró ok: 4,2 alatti átlag (2023/2024 tanév MÁSODIK félévi eredmény számít), igazgatói vagy magasabb fegyelmi fokozat. PONTOK: – Átlag: 4,2 – 0 pont, tizedesenként 5 ponttal emelkedik, kitűnő 40 pont (egy tizedes után vágunk, nem kerekítünk)…

  • XVII. KŐBÁNYAI HON- ÉS RENDVÉDELMI NAPOK

    XVII. KŐBÁNYAI HON- ÉS RENDVÉDELMI NAPOK

    Augusztus 31-én és szeptember 1-jén került megrendezésre tizenhetedik alkalommal a Kőbányai Hon- és Rendvédelmi Napok kiállítás és bemutatkozó rendezvény. A Zrínyi Gimnázium az önkormányzat megtisztelő felkérésére lehetőséget kapott, hogy első ízben kiállítóként megjelenjen az eseményen, amely az intézmény népszerűsítése mellett a különböző rendvédelmi szervezetekkel történő kapcsolatépítésre is jó alkalmat teremtett. A látogatók nagy többsége kisgyermekes…