2017/2018-AS TANÉV

 
 

ASZTALITENISZ

 

A kőbányai asztalitenisz diákolimpián Lantos Dzsesszika 2. helyezést ért el. GRATULÁLUNK!

December 18-19-én került megrendezésre a budapesti asztalitenisz diákolimpia. Bakonyvári Bence a III-IV., Lantos Dzsesszika és Vonnák Ricsi az V-VI. korcsoportban képviselte iskolánkat. Dzsesszika magabiztosan menetelt és végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 38 fős fiú mezőny csapott össze Bence korosztályában és a 12. helyen végzett. Ricsi korcsoportjában 40 fős mezőny jött össze, ő végig bravúros játékával a 2. helyet szerezte meg. Szép volt gyerekek! Gratulálunk!

 

FÜGGESZKEDŐ- ÉS KÖTÉMÁSZÓ VERSENY

 
 

KÉZILABDA

 
Leány kézi csapatunk is a legjobb 8 között!! Nem könnyű csoportból jutottak tovabb lányaink. A Szent István elleni bravúr győzelem után sajnos tegnap vereséget szenvedtünk a Jedliktől, ezért a tovabbjutás szempontjából ma fontos merkőzés várt ránk. Bianka Magyar tanítványai végig fegyelmezetten játszva megverték az Árpád Gimnáziumot, így iskolánk bejutott a legjobb nyolc budapesti csapat közé!! Kedden a Kovács Pállal jatszunk az elődöntőért! Hajrá lányok! Csak a Zrínyi!!
 

KOSÁRLABDA

 

CSODA A SZENTÉLYBEN Miután hétfőn sajnálatos vereséget szenvedtek fiú kosarasaink az Eötvös Gimnáziumtól, kicsit távolinak tűnk a budapesti elit körbe kerülés, ugyanis mai ellenfelünk, a Veres Pálné Gimnázium már előző héten megverte őket. Nos, Bianka Magyar tanítványai ennek ellenére rendkívül összeszedetten és fantasztikusan kosaraztak, így egy mesébe illő 30 pontos győzelmet szereztek, minek köszönhetően megnyerték csoportjukat. Már-már a régi időket idézték buzdításukkal szurkolóink, akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre ez a csoda. Reméljük kosarasaink szintén követik többszörös Budapest-bajnok elődeiket. Gratulálunk Fiúk!

 
ÚJRA A ZRÍNYI A BAJNOK! A kőbányai kosárlabda diákolimpián veretlenül lettek bajnokok fiaink. Az aranyérmesek: Hidvéghy Zsombor, Gebauer Bence, Györkös Richárd, Bella Márton, Papp Dávid, Nagy Balázs, Nagy Simon. A csapat vezetője Magyar Bianka.
 

LABDARÚGÁS

 

December 10-én vasárnap került megrendezésre a futsal budapesti diákolimpia 19 csapat részvételével. Sorsolással négy csoportot alakítottak ki. Iskolánk a Baár Madas, a Szent István, a Szent Imre és a Trefort Gimnázium csapatával került egy csoportba. Az első három mérkőzést sajnos elveszítettük, de a Trefort Gimnázium csapatát sikerült 5:2-re megvernünk. Mivel csoport negyedikek lettünk, így nem sikerült a legjobb 8 közé jutás. A csapat tagjai: Németh Márk, Boldis Adrián, Heiler Dávid, Isztolyka Ádám, Katona Olivér, Muraközy Marcell, Romhányi Bálint. Szép volt srácok! Felkészítő tanár: Olárnyik László. Gratulálunk nekik!

 

Fiú labdarúgóink az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett "Pesti Srác Kupán" vettek részt a hétvégén és egy kifejezetten jó mezőnyben megnyerték csoportjukat, majd végül a 4. helyen végeztek. Felkészítő tanár Olárnyik László. GRATULÁLUNK!

 

RÖPLABDA

 
Folytatódott a lány röplabda Budapest bajnokság! December 9-én a Toldy Gimnázium csapatával kerültünk össze, ahol egy 1 óra 28 perces mérkőzésen sikerült felülkerekednünk és 3:1-re megvertük őket. Következő hétvégén a Karinthy Gimnázium csapata várt minket a pályán, akiket viszont gyorsan és magabiztosan győztünk le egy 1 órás összecsapáson. Hatalmas küzdők a lányok, mert ismét csere nélkül és két komoly sérülttel sikerült ezt a bravúrt véghez vinniük! A csapat tagjai: Agárdi Laura, Bartal Dorina, Danó Dorottya, Gách Adrienn, Kubanek Charlotte, Morvai Vivien, Őri Virág. Szép volt lányok! Felkészítőtanár: Olárnyik László. Gratulálunk nekik!
 
Szombaton elkezdődött a fiú röplabda Budapest Bajnokság, ahol a SOTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium látott minket vendégül. A fiúk csere nélkül erőn felül teljesítettek és végül 1 győzelemmel és 1 vereséggel zártak. Gratulálunk! A csapat tagjai: Linka Dániel, Körtvélyessy Levente, Orosz Dániel, Tóth Gergő, Németh Patrik, Majtényi Kristóf, Olárnyik László.
 
Bronzérmes lett strandröplabda csapatunk a kőbányai diákolimpián. A csapat tagjai: Dano Dorottya, Linka Dániel, Majtényi Kristóf, M. Tóth Gergő, Bartal Dorina, Körtvélyessy Levente, Németh Gyula Patrik. Felkészítő tanár: Kertész-Szabó Anikó. GRATULÁLUNK!
 

SAKK

 
 

TOLLASLABDA

 
 

ÚSZÁS

 
A budapesti úszás diákolimpián Gálicz Péter 100 m gyorson a 4. helyen, 100 m mellúszásban a 3. helyen végzett, Ponyi Patrik 100 m mellúszásban az 1. helyen végzett, így mindketten az országos döntőbe jutottak, amit márciusban rendeznek Hódmezővásárhelyen. GRATULÁLUNK!!! Köszönjük a szülőknek a helyszíni támogatást.