KÖZPONTI FELVÉTELI VIZSGA TUDNIVALÓK


A központi felvételi vizsga 2024. január 20-án 10 órakor kezdődik. A vizsgázóknak legkésőbb 9:30-ra meg kell érkezniük a helyszínre (gyülekező az aulában). A kijelölt tanterembe felérve a vizsgázóknak személyazonosságukat igazolniuk kell. Ez lehetőleg a személyi igazolvány legyen, de a diákigazolvány is elfogadható.

Az udvaron, illetve az aulában ki lesz függesztve majd a terembeosztás, illetve megtekinthető itt (frissítve 01.18.). Aki nem látja az oktatási azonosítóját a névsorban, kérem jelezze a kozpontifelveteli@zmg.hu címen.

Az épületbe kizárólag a vizsgázók léphetnek be. A kedvezményre jogosultak (BTMN) a második emeleten írják a felvételi vizsgadolgozatot. A vizsga ideje alatt az adott emeletet, illetve az épületet elhagyni nem lehet (aki elhagyja, már nem térhet vissza). A vizsgázóknál lehet étel és ital. Amennyiben egyéb egészségügyi probléma felmerül, azt jelezni kell a titkárságon.

Aki csak a magyar nyelv és irodalom vizsgát írja meg, az a feladatlap beadása után távozhat.

Az írásbeli vizsgán segédeszköz nem használható (kivéve az erre jogosultak). A határozatokat elektronikusan, vagy postán az érintetteknek kiküldtük.

A pótló vizsga január 30-án 14 órakor lesz. Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát. A kérelem beadási határideje a pótnap előtti munkanap 12:00.

A vizsgadolgozatok megtekintése január 26-án lesz az 1-es teremben 8-16-ig. FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A MEGTEKINTÉSRE 16 ÓRÁIG LEHET SORT KERÍTENI, EZUTÁN MÁR SENKIT NEM TUDUNK AZ ÉPÜLETBE BEENGEDNI. Kérjük készüljenek fénykép készítésére alkalmas telefonnal, mellyel a dolgozatukat lefotózhatják és ez alapján megtehetik esetleges észrevételeiket, melyet az erre rendszeresített nyomtatványon kell megtenni (ld. alább). Fénymásolásra, szkennelésre nincs lehetőség. A megtekintés utáni reklamációk leadási határideje január 29. 16:00 (személyesen, vagy a reklamacio@zmg.hu email címre a nyomtatványt beszkennelve, aláírva). A második pótnapon vizsgázók esetén a megtekintés idejét a dolgozat megírásakor ismertetjük. Kérjük az észrevételi lapra feltétlenül írjanak e-mail címet!

Észrevételi lap letölthető innen. >>

A pontszámokat tartalmazó „Értékelő lapot” (amelynek másolatát mellékelni kell a felvételi jelentkezési laphoz) a felvételi eljárás szűkös határideje miatt nem küldjük ki postán, hanem az iskola portáján lehet átvenni február 5-től 8:00-15:00 óra között.

SZÓBELI VIZSGÁT INTÉZMÉNYÜNK NEM TART!


Egyéb híreink

 • NYÁRI ÜGYELET

  NYÁRI ÜGYELET

  Intézményünkben az alábbi napokon tartunk a nyár folyamán ügyeletet 9-13 óráig: július 10. július 24. augusztus 7. augusztus 21.

 • MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

  MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

  Karátsony Dávid (ELTE Természetföldrajzi Tanszék) Vulkánok, vulkánkatasztrófák 2024. június 11-én tartotta meg – nagy érdeklődés mellett – előadását Karátsony professzor úr. Iskolánkban már a második alkalom volt ez, mivel több évvel ezelőtt teltházas ismertetőt hallgattunk meg a vulkánokról, szintén professzor úr előadásában. Az előadó a tanulók gimnáziumi ismereteire támaszkodott a téma során. Diaképek segítségével magyarázta…

 • VALÓSÁGOS ÉLMÉNY

  VALÓSÁGOS ÉLMÉNY

  Budapest Főváros Védelmi Bizottság szervezésében 2024.06.06-án megrendezésre került Budapesten az I. Hibrid Honvédelmi Verseny. A VR (virtuális valóság) eszközök és mozgáskövető kamerák alkalmazása átalakította az e-sport világát és a gamer székekből kimozdította a játékosokat. Ezúttal fizikai mozgás is járult a leküzdhető feladatokban. A honvédelmi képzés terén is nagy potenciál van a VR alkalmazásában. Ezek az…