KÖZPONTI FELVÉTELI VIZSGA TUDNIVALÓK


A központi felvételi vizsga 2024. január 20-án 10 órakor kezdődik. A vizsgázóknak legkésőbb 9:30-ra meg kell érkezniük a helyszínre (gyülekező az aulában). A kijelölt tanterembe felérve a vizsgázóknak személyazonosságukat igazolniuk kell. Ez lehetőleg a személyi igazolvány legyen, de a diákigazolvány is elfogadható.

Az udvaron, illetve az aulában ki lesz függesztve majd a terembeosztás, illetve megtekinthető itt (frissítve 01.18.). Aki nem látja az oktatási azonosítóját a névsorban, kérem jelezze a kozpontifelveteli@zmg.hu címen.

Az épületbe kizárólag a vizsgázók léphetnek be. A kedvezményre jogosultak (BTMN) a második emeleten írják a felvételi vizsgadolgozatot. A vizsga ideje alatt az adott emeletet, illetve az épületet elhagyni nem lehet (aki elhagyja, már nem térhet vissza). A vizsgázóknál lehet étel és ital. Amennyiben egyéb egészségügyi probléma felmerül, azt jelezni kell a titkárságon.

Aki csak a magyar nyelv és irodalom vizsgát írja meg, az a feladatlap beadása után távozhat.

Az írásbeli vizsgán segédeszköz nem használható (kivéve az erre jogosultak). A határozatokat elektronikusan, vagy postán az érintetteknek kiküldtük.

A pótló vizsga január 30-án 14 órakor lesz. Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát. A kérelem beadási határideje a pótnap előtti munkanap 12:00.

A vizsgadolgozatok megtekintése január 26-án lesz az 1-es teremben 8-16-ig. FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A MEGTEKINTÉSRE 16 ÓRÁIG LEHET SORT KERÍTENI, EZUTÁN MÁR SENKIT NEM TUDUNK AZ ÉPÜLETBE BEENGEDNI. Kérjük készüljenek fénykép készítésére alkalmas telefonnal, mellyel a dolgozatukat lefotózhatják és ez alapján megtehetik esetleges észrevételeiket, melyet az erre rendszeresített nyomtatványon kell megtenni (ld. alább). Fénymásolásra, szkennelésre nincs lehetőség. A megtekintés utáni reklamációk leadási határideje január 29. 16:00 (személyesen, vagy a reklamacio@zmg.hu email címre a nyomtatványt beszkennelve, aláírva). A második pótnapon vizsgázók esetén a megtekintés idejét a dolgozat megírásakor ismertetjük. Kérjük az észrevételi lapra feltétlenül írjanak e-mail címet!

Észrevételi lap letölthető innen. >>

A pontszámokat tartalmazó „Értékelő lapot” (amelynek másolatát mellékelni kell a felvételi jelentkezési laphoz) a felvételi eljárás szűkös határideje miatt nem küldjük ki postán, hanem az iskola portáján lehet átvenni február 5-től 8:00-15:00 óra között.

SZÓBELI VIZSGÁT INTÉZMÉNYÜNK NEM TART!


Egyéb híreink

 • ZRÍNYI-ÖSZTÖNDÍJ NYERTESEI

  ZRÍNYI-ÖSZTÖNDÍJ NYERTESEI

  A Sors Bona Alapítvány kuratóriuma a határidőre beérkezett ösztöndíj pályázatokat elbírálta. A kuratórium döntése szerint a 2023/24. tanév 2. félévében tanulmányi eredményük, közösségi, művészeti, illetve sporttevékenységük, valamint szociális helyzetük alapján az alábbi tanulók részesülnek havi 5000 Ft Zrínyi-ösztöndíjban: BÁCSI BENEDEK 11.D (135 pont) STOCK MÁTÉK 11.D (105 pont) VÖLCSEI AMÍR 11.B (105 pont) SÜTŐ ENIKŐ…

 • MAGYAR PARASPORT NAPJA

  MAGYAR PARASPORT NAPJA

  Iskolánk 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napjának szemléletformálás céljából létrehozott Lélekmozgató Programján vett részt. A nap folyamán közel 300 tanulónk tapasztalhatta meg, próbálhatta ki, hogy milyen úgy sportolni, ha nem tudja teljes mértékben használni egyik végtagját, vagy elveszti valamelyik érzékszervét. Ezzel a nappal szerettünk volna egy jó lehetőséget biztosítani tanítványainknak annak megtapasztalására, hogy a…

 • LÖVÉSZETI GYAKORLATON KADÉTJAINK

  LÖVÉSZETI GYAKORLATON KADÉTJAINK

  Iskolánk kadétjai február 16-án szituációs lövészeti gyakorlaton vettek részt a ZEN Rapidshooting Airsoft lőterén, Újpesten. A program során a Magyar Honvédségnél rendszerbe állított fegyverek airsoft replikáival (pisztoly, géppisztoly és gépkarabély) kaptunk lövészeti képzést, melyben a biztonságos fegyverkezelést és a fegyverekkel történő biztonságos mozgást helyezték előtérbe. A félnapos programon minden diák aktívan, fegyelmezetten vett részt. A…