ZRÍNYI BARÁTI KÖR

2022. április 21-én bejegyzésre került a ZMG Baráti Kör Egyesület. Az egyesület azért jött létre, hogy segítse a Zrínyi Gimnáziumban folyó oktató-nevelő munkát, illetve támogassa azokat a közösségi szerveződéseket, amelyek a gimnáziumhoz kötődnek, valamint erősítse a gimnáziumhoz kötődő hagyományok ápolását.

Az egyesület tervei közé tartozik:

– díjak alapítása, hagyományőrző rendezvények szervezése,

– érettségi találkozók szervezése,

– kedvezményes lehetőség biztosítása a volt diákok szabadidős tevékenységéhez,

– kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanárok, diákok jutalmazása,

– pályaorientációs rendezvények szervezése,

– intézményi beruházások, fejlesztések támogatása,

– az iskola múltját tevékenységeit megörökítő kiadvány, könyv készítése

A közvetlen fejlesztési tervek a következők: strandröplabda pálya létesítése, közösségi kert és bográcsozóhely kiépítése a tornaterem mögötti udvari részen. További tervek: klímaberendezések felszerelése a napos termekbe, udvarszépítés, teqball asztalok telepítése, eszközök beszerzése, díjak alapítása, újabb almanach készítése.

A ZMG Baráti Kör Egyesület munkáját többféle módon támogathatod:

Bankszámlára történő utalással (számlaszám: OTP Bank 11714051-21458288. (Az adószám: 19328029-1-42.)

Programszervezésben való részvétellel (pl. pályaorientációs napon egy-egy szakma bemutatása, egy-egy érdekesebb foglalkozás megtartása)

Önkéntes tárgyi, vagy szolgáltatási felajánlásokkal (sokszorosítás, reklám stb.)

Szakmai segítséggel (könyvelés, pályázati tanácsadás stb.)

– helyszín biztosítása osztálytalálkozók számára (bográcsozással egybekötve),

– részvételi lehetőség az iskola és a ZMG Baráti Kör Egyesület által szervezett programokon,

– sportolási és szabadidős lehetőségek (az intézmény által nem igénybe vett időszakokban).

Kérjük vegyetek részt a ZMG Baráti Kör munkájában, illetve segítsétek a céljaink megvalósítását!

CIKK EGYESÜLET

A Civil Ifjúsági Kör Kőbányáért (CIKK) közhasznú Egyesület 2001-ben alakult. Egyesületünk célja, hogy az általunk szervezett főleg fiataloknak szóló foglalkozások önállóan gondolkodó érdekeikért bátran kiálló embereket formáljanak, és segítsék beilleszkedésüket a társadalomba.

Munkánk során egyre fontosabbnak éreztük, hogy a kerületben élő, vagy tanuló fiataloknak legyen egy közösségi tere, ahol szabadidejüket hasznos programokon tölthessék el, lehetőleg ingyenesen, illetve ahol szakemberek segíthessenek felmerülő nehézségeikben. Ennek érdekében a X. kerületi önkormányzat segítségével 2010 szeptemberében megnyitottuk a Radar Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát. A szeptemberi nyitás óta minden hétköznap, napi 8 órás nyitva tartással várja a hozzájuk betérő fiatalokat szinte bármilyen témában. A szélessávú internet elérés mellett pszichológiai, jogi, pályaorientációs tanácsadásra van lehetőség irodánkban.

A CIKK Egyesület weblapja itt. >>

ZRÍNYI 2001 DSE

Az iskolánk keretein belül 2001 végén alapított DSE fő célja, hogy tanulóink számára sportolási lehetőséget biztosítsunk az iskolában. Az egyesület segítségével tudjuk magas szinten tartani eszközparkunkat, valamint színvonalas sport- és egészségnap programjainkban is segítséget nyújt.

A DSE és egyúttal az iskola diáksport oldala megtekinthető itt. >>

RADAR IFJÚSÁGI INFORMÁCIÓS ÉS TANÁCSADÓ IRODA

2010 szeptemberében megnyitotta kapuit a Radar Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda. A szeptemberi nyitás óta minden hétköznap, napi 8 órás nyitva tartással várja a hozzájuk betérő fiatalokat szinte bármilyen témában. Az iroda célja olyan közösségi tér megteremtése, mely nem fogyasztásköteles, önkéntes, anonim és a fiatalok igényeit szolgálja.

A RADAR weblapja megtekinthető itt. >>