Archívum 2009/2010-es tanév

 

A PRO SCHOLIS URBIS KÖZALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMA A ZRÍNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM KÖZALKALMAZOTTI KÖZÖSSÉGE RÉSZÉRE PRO SCHOLIS URBIS DÍJAT ADOMÁNYOZOTT!

"A Zrínyi Miklós Gimnázium multikulturális törekvései, befogadó közössége, nyílt légköre és széleskörűen megnyilvánuló oktatási-nevelési eredményei nyomán főváros egyik legkeresettebb, közkedvelt középfokú intézménye.

Az iskola tantestülete elkötelezett a korszerű pedagógiai módszerek elsajátítása, alkalmazása és a pedagógiai munka XXI. századi megújítása iránt."

Emléklap megtekinthető itt. >>

Emlékérem megtekinthető itt. >>

 

Iskolánk igazgatója, Edényi László Arany Katedra Emlékplakett díjban részesült! Gratulálunk!

 

Az "Oxford Competition" országos versenyen a legjobb 10 közé jutottak be: Szivák-Tóth Réka, Kiss Alexandra, Kalicz Viktória 11. D osztályos tanulók a 'közlekedés" témakörben benyújtott angol nyelvű pályázatukkal. Gratulálunk!

 

Az ELTE Kémia Intézete által szervezett versenyen Oláh Renáta 1. díjban, Horváth Dóra megosztott 2. díjban részesült. Gratulálunk!

 

Mérei FPPI által szervezett Fővárosi Német Szövegértési Versenyen Orosz Fanni 2. helyezést, Németh Kinga 3. helyezést ért el. Gratulálunk!

Diáksport: Iskolánk természetjáró szakosztálya a kerületi versenyen az éves eredmények alapján (túrák teljesítése) 1. helyezést ért el! GRATULÁLUNK!

 

Képtár: Diákvirtus vetélkedő; Énekkarunk jutalom-kirándulása; A SZMK "ajándékműsora" Pedagógus-napra

 

Képtár: Kőbányai Diákfesztivál zrínyis program. Videók a YouTube ZMGVideos szekcióban.

 

Ballagás 2010

Urbán Máté fotói

 

Diáksport: Urbán Máté a kerületi atlétika (mezei futás) diákolimpián 1. helyezést ért el! GRATULÁLUNK!

 

Képtár: Bolond-ballagás; diákjaink Olaszországban; Osztálykirándulások (9. C; 9. D; 10. A; 10. C; 11. A; 11. B - frissítve 05.21.)

 

Ezüstlányok

Ezüstérmet szereztek kézis lányaink a kõbányai diákolimpián

A csapat tagjai: Till Berenike (csodakapus); Sfarli Beatrix; Nyilasi Nikoletta; Szõnyi Zita; Brinza Renáta; Kiss Eszter; Benedek Zsuzsa; Nándorfi Nikolett; Rinyu Tünde; Zách Krisztina; Borbély Barbara; Megyeri Laura; Szabó Orsolya; Lesták Boglárka

 

A fizika a tudományokban és a művészetben budapesti versenyen elsõ helyezést ést el a 10. B osztály MAGLEV csapata (Kanász Dávid, Gliga Hunor, Besze Dániel) és második lett az IRODALOM csapat (Ferenczy Fanni, Lancsák Cintia és Hursán Szonja). Gratulálunk!

Képek itt. >>

 

Képtár: énekkarunk a Magyar Gyula Szakközépiskolában lépett fel

 

Beindult a "6 perces foci" bajnokság. Eredmények és tabella itt. >>

 

Diáksport: Makai Márk a sakk diákolimpián az országos döntõbe jutott! GRATULÁLUNK!

 

A Kőbányai Polgárvédelmi Versenyen szép sikereket értek el tanulóink. A 11 B osztály csapata 7. helyezést ért el, a 10. B osztály csapata pedig EZÜSTÉRMES lett! GRATULÁLUNK!

 

Képtár: Kõbányai Polgárvédelmi Verseny

 

ZMG-hét 2010

 

Z-LEAGUE FINAL 4 - Az All Stars a bajnok!

Magas színvonalú mérkõzésekkel zárult az idei Z-LEAGUE! A focibajnokság döntõjében az esélyesebb Battleground az All Stars csapatával küzdött meg. A két csapat küzdelme méltó befejezése volt az idénynek, a liga közel 10 éves fennállásának második legizgalmasabb és legváltozatosabb döntõjét láthatta a közönség, de sajnos a végén csak egy maradhat. Az All Stars az idei bajnok!

 

Bajnokcsapat

2010 Z-LEAGUE bajnoka az All Stars

 

Elődöntők

Battleground - FC Coronita 11-1

All-Stars - Deportivo Nyakonrúglak 5-3

3. helyért

FC Coronita - Deportivo Nyakonrúglak

3-2 (aranygóllal)

DÖNTŐ

All-Stars - Battleground

8-7 (aranygóllal)

 

Diáksport: Ismét bajnokok a kosaras fiúk! Zrínyi Miklós Gimnázium - Szent László Gimnázium 76-36. A bajnokcsapat tagjai: BADICS TIBOR; HORVÁTH DÁNIEL; SULÁK ÁDÁM; SCHÖNEK DÁVID; KISS ROBIN; ADJUDANI SZASZAN; MUCSI BENCE; CZÖVEK ANDRÁS; MUNTEÁN ERIK

 

Bajnokcsapat

 

Diáksport: leány röplabda csapatunk bronzérmes lett a kerületi diákolimpián! GRATULÁLUNK!

 

Röplabda leány csapatunk

 

Képtár: a 10 éves osztálytalálkozó képei

 

Diáksport:rámai csatában szereztek ezüstérmet kosaras lányaink! GRATULÁLUNK!!! Képek itt.>>

 

Ezüstlányok

 

Álló sor (balról): Hajdu Péter (mester); Kovács Boglárka 12. B; Pajer Adrienn (segédmester); Szilágyi Zsófia 12. A; Tóth Gréta 11. C; Benedek Zsuzsa 11. A; Szõnyi Zita 11. A; Szamharadze Szofikó 13. D

Guggolnak (balról): Gáspár Adrienn 12. B, Horváth Dóra 12. C; Balázs Barbara 10. B; Hermann Hermina 9. C; Hoffmann Gina 9. A, Szabó Orsolya 9. A

 

A fizika a tudományokban és a művészetben budapesti versenyen első helyezést ést el a 10. B osztály MAGLEV csapata (Kanász Dávid, Gliga Hunor, Besze Dániel) és második lett az IRODALOM csapat (Ferenczy Fanni, Lancsák Cintia és Hursán Szonja). Gratulálunk!

Képek itt. >>

 

Diáksport: bár a több, egyesületben is kosarazó játékost felvonultató Szent László Gimnázium csapatától kikaptak leány kosarasaink, a Giorgio Perlasca SZKI lányait lehengerelték amazonjaink egy nagyon jó hangulatú és élvezetes kosárlabda mérkőzésen. Zrínyi Miklós Gimnázium - Giorgio Perlasca Szakközépiskola 48-16 és Zrínyi Miklós Gimnázium - Szent László Gimnázium 17-94. Képek itt.>>

 

Képtár: Március 15. megünneplése; kosaras lányaink edzőtáboroznak

 

Diáksport:100 ponttal nyertek kosarasaink, Badics Tibi 54 pontot dobott (új zrínyis rekord)! Zrínyi-Pataky 147-47

 

Diáksport: az Urbán Máté - Szebedinszki Balázs duo bronzérmes lett a kőbányai tollaslabda diákolimpián. GRATULÁLUNK!

 

BÚVÁRÚSZÁS: A budapesti Diákolimpián Rádi Dóra 9. D osztályos tanuló több kategóriában is indult. Eredményei: 33m uszonyos uszás 3. helyezés; 100m uszonyos úszás 3. helyezés; 200m uszonyos úszás 3. helyezés. Dóra ezzel az országos döntőbe jutott, ahol 50 méteren 12.; 100 méteren 6., 200 méteren 7. helyezést ért el. GRATULÁLUNK!

 

A Polgár az Európai Demokráciában Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a több mint 140 induló közül, a legjobb 40 közé jutott a 12/A osztályból szervezett Papírkutyák nevű csapat (Csigás Ádám, Horváth Kristóf, Pataki Kristóf, Szilvási Dániel). Eredményükhöz gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a budapesti döntőben!

 

Tudja András 10. B osztályos tanuló a Fővárosi és határon túli diákok részére szervezett Hazafias versek szavalóversenyen 6. helyet ért el !

Gratulálunk!

 

Orbán Lucia 10. D osztályos tanuló a Fővárosi angol nyelvű szavalóversenyen 2. helyezést ért el!

Eredményéhez gratulálunk!

 

Urbán Máté 11. B osztályos tanuló fotóival az Ifjú Művészek Szemléjének nemzetközi fordulójába jutott. A finálé végső győzteseit 2010 júliusában hirdetik ki, a fődíj 1000 USD. A döntőbe 15 alkotás jutott tovább.

GRATULÁLUNK!

 

Makai Márk 11. D osztályos tanuló a Kárpát-medence - 2010 földrajz versenyen 12. helyezést ért el.

GRATULÁLUNK!

 

Képtár: énekkarunk a Pedagógus bálon lépett fel

 

Diáksport: a tollaslabda kerületi versenyen Urbán Máté 2. helyezés ért el.

 

Diáksport: a kerületi sakk diákolimpián Takács Szilvia (11.A) 3. helyezést ért el, Makai Márk (11. D) pedig bajnok lett. GRATULÁLUNK!

 

Képtár: zenei klubdélután - Dobos László

 

Képtár: Monarchia Kávéház

 

Képtár: karácsonyi ünnepség; osztálykarácsonyok; sport-és sport- és egészségnap

 

Diáksport: jól küzdöttek, de sajnos nem jutottak a budapesti döntőbe kosaras fiaink, így a bronzmeccsen vigasztalódhatnak. A Fazekas Gimnázium elleni kupameccsen 1 győzelem és 1 vereség után, rosszabb kosárarány miatt estünk ki. Nagy öröm volt számunkra, hogy sokan jöttek biztatni a csapatot, jó hangulatú meccseket játszottunk. Továbbra is várunk mindenkit az elkövetkezendő meccseken. Köszönjük a biztatást! Az eredményekért klikk ide. >>

Fotók itt. >>

 

Szakmai nap a Gyermeki Jogok Világnapja alkalmából

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium - az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésével - a Gyermek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény kihirdetésének 20. évfordulója és a Gyermeki Jogok Világnapja alkalmából 2009. november 19-én a Magyar Kultúra Alapítvány székházában szakmai napot és kitüntetési ünnepséget tartott. A budapesti rendezvényt Rauh Edit esélyegyenlőségi szakállamtitkár nyitotta meg.

A megnyitót követően a szakemberek és a gyermekek áttekintették az elmúlt húsz év eseményeit a gyermeki jogok érvényesítése terén, kihangsúlyozva az eredményeket, rámutatva a még megoldásra váró problémákra. Jogvédők, ifjúsági szakemberek, kutatók elemzései hangzottak el. A magyar gyermekeket az ENSZ gyermekek fórumán képviselő Papp Edina, Kis Eszter és Benedek Brigitta idézték fel New York-i élményeiket és azok máig tartó hatását. A 14 éve kihirdetett Diákjogi Chartában foglaltakat Varga Rea (Zrínyi Miklós Gimnázium, Budapest 10. A osztály) középiskolás diák, a tatai gyermekbarát város eredményeiről Dózsa Eszter települési gyermek önkormányzati képviselő számolt be.

 

 

Az énekkarunk a 25 éves évfordulón előadott teljes műsora megtekinthető és letölthető itt. >>

 

Diáksport: Halácsy Dániel (12. B) a sportlövő Diákolimpia országos döntőjében 3. helyezést ért el csapatban 169 körrel.

 

Király Bernadett és Kecskés Zsolt (11. B) a taekwon-do diákolimpián küzdelemben kategóriájukban 1. helyezést értek el. Kecskés Zsolt tradicionális küzdelmét bemutató video megtekinthető itt. >>

GRATULÁLUNK!

 

Diáksport: a kerületi függeszkedő és kötélmászó versenyen leány csapatunk bronzérmes lett, Szabó Dóra 10. C osztályos tanuló egyéniben ezüstérmes, Tóth Gréta (11. C) pedig 6.. A rendkívül erős mezőnyben a fiúk a 3. helyen végeztek.

 

Képtár: 25 éves a Zrínyi Miklós Gimnázium - gálaműsor; Ünnepel az énekkar +VIDEO

 

Diáksport: a kerületi úszás Diákolimián csapataink kitűnően szerepeltek. Rádi Dóra (9. D) minden egyéni számot megnyert és fiaink sem távoztak érem nélkül.

Úszó csapatunk 2009

Lányok (balról): Gaál-Szabó Beáta (9. B); Rádi Dóra (9. D); Tóth Gréta (11. C); Kerekes Krisztina (12. B)

Fiúk (balról): Garai Gergely (11. A); Székány Zoltán (12. B); Horváth Norbert (11. B); Tóth Norbert (10. C)

 

Részletes eredmények és képek itt. >>

 

Diáksport: megkezdték budapesti menetelésüket a kosaras fiúk. Az első ellenfél a Szt. László Gimnázium csapata volt, akikkel oda-visszavágót játszottak és végül 202-86-os kosáraránnyal jutottak tovább a következő fordulóba. A részletek itt. >>

 

Képtár: kirándult a 12. A

 

Képtár: Énekkarunk a KÖSZI-ben lépett fel

 

Diáksport: A budapesti diákolimpián HALÁCSY DÁNIEL 12. B osztályos tanulónk ezüstérmes lett a 20 lövéses versenyszámban 163-as elért köregységgel, ezzel bejutott az országos döntőbe. GRATULÁLUNK!

 

Képtár: Halloween - töklámpás 9.D módra; Comenius Projekt - kirándulás Spanyolországba

 

Képtár: Gólyaavatás (+VIDEO); német diákcsere

 

Képtár: 12c osztálykirándulás (Velence)

 

Képtár: Gólyatábor (180 új kép); tanári kirándulás

 

Képtár: a tanév első pillanatai; Gólyatábor Balatonlellén

 

2019/2020-as tanév

2018/2019-es tanév

2017/2018-as tanév

2016/2017-es tanév

2015/2016-os tanév

2014/2015-ös tanév

2013/2014-es tanév

2012/2013-as tanév

2011/2012-es tanév

2010/2011-es tanév

2009/2010-es tanév

2008/2009-es tanév

2007/2008-es tanév

2006/2007-es tanév

2005/2006-es tanév

2003/2004-es tanév