VALÓSÁGOS ÉLMÉNY


Budapest Főváros Védelmi Bizottság szervezésében 2024.06.06-án megrendezésre került Budapesten az I. Hibrid Honvédelmi Verseny. A VR (virtuális valóság) eszközök és mozgáskövető kamerák alkalmazása átalakította az e-sport világát és a gamer székekből kimozdította a játékosokat. Ezúttal fizikai mozgás is járult a leküzdhető feladatokban.

A honvédelmi képzés terén is nagy potenciál van a VR alkalmazásában. Ezek az eszközök bevezetésével olyan fegyvereket tanulhatnak meg kezelni a diákok, melyet a valóságban is használnak a katonák, valamint élethű körülményeket modelleznek le velük. Így alapvető kompetenciává alakulhat a mai fiatalok számára.
Ez a verseny valóban újszerű volt és izgalmas. 13 csapat mérte össze tudását 16 akadályon, amelyek között szerepelt honvédelmi alapismeretek, elsősegélynyújtás és biatlon is.

Csapatunkat: Bácsi Benedek, Boda Marcell, Simon Dávid és Stock Máté 11.d osztályos tanulók képviselték. A „Legsportszerűbb csapat” díjat nyerték meg.
Felkészítő és kísérő tanárok: Szabóné Weisz Katalin és Balázs Éva voltak.


Egyéb híreink

 • NYÁRI ÜGYELET

  NYÁRI ÜGYELET

  Intézményünkben az alábbi napokon tartunk a nyár folyamán ügyeletet 9-13 óráig: július 10. július 24. augusztus 7. augusztus 21.

 • MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

  MTA ALUMNI PROGRAM – 17. ELŐADÁS

  Karátsony Dávid (ELTE Természetföldrajzi Tanszék) Vulkánok, vulkánkatasztrófák 2024. június 11-én tartotta meg – nagy érdeklődés mellett – előadását Karátsony professzor úr. Iskolánkban már a második alkalom volt ez, mivel több évvel ezelőtt teltházas ismertetőt hallgattunk meg a vulkánokról, szintén professzor úr előadásában. Az előadó a tanulók gimnáziumi ismereteire támaszkodott a téma során. Diaképek segítségével magyarázta…

 • VALÓSÁGOS ÉLMÉNY

  VALÓSÁGOS ÉLMÉNY

  Budapest Főváros Védelmi Bizottság szervezésében 2024.06.06-án megrendezésre került Budapesten az I. Hibrid Honvédelmi Verseny. A VR (virtuális valóság) eszközök és mozgáskövető kamerák alkalmazása átalakította az e-sport világát és a gamer székekből kimozdította a játékosokat. Ezúttal fizikai mozgás is járult a leküzdhető feladatokban. A honvédelmi képzés terén is nagy potenciál van a VR alkalmazásában. Ezek az…